Englannissa asuessani haaveilin Suomesta ja retkistä, sekä unelmoin uudesta suunnasta uralla. Haaveilin opiskelusta ja rauhallisesta elämästä oppikirjojen äärellä. Onnea toki tarvitaan, jotta jotkut unelmat tulevat todeksi. Minun onnekseni opiskelupaikka aukesi Lappeenrannan yliopistossa, ja nyt voin jo haaveilla valmistumisesta ja seuraavista askelista urallani.

Toivon, että pääsen tekemään jotain konkreettista luonnon hyväksi ja ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi. Unelmoin ja toivon, että teemme asiat oikein, jotta puhdas ja kaunis luontomme olisi täällä vielä vuosisatojen päästä.

Ensimmäinen vuosi on nyt opintoja takana ja näyttäisi siltä, että alkusyksystä voin jo aloittaa diplomityön. Opiskelen ympäristötekniikkaa kestävän kehityksen ja tieteen parissa, sivuopintoinani uusiutuva energia ja energiatehokkuus. Opintokokonaisuus on laaja ja tosi mielenkiintoinen, joten lopputyöaiheen valinta tulee olemaan vaikea! Vaikka uskon työllistymismahdollisuuksiini valmistumisen jälkeen, haluan kuitenkin valita dippatyöaiheen siltä kantilta, että se auttaa minua urallani oikeaan suuntaan.

Nyt kesällä viimeistelen muutaman kurssin, suunnitellen diplomityötä ja teen freelancerina kirjoitushommia. Sitten alkaa kuuden kuukauden viimeinen rutistus ja oppimatka lopputyön parissa.