Historia  Saavutukset  Taustatietoja  Kilpailupäiväkirjat Galleria

Taustatietoja

iskäMoottoriurheilija jo kolmannessa sukupolvessa. Edesmennyt Ukki – Kauko ”Nappi” Jousanen kuuluu 50- ja 60-luvun Speedway-moottoripyörälegendoihin.

Isoisä Tuomo Kurki-Suonio on kuuluisa kaasutinvirittäjä, joka on myös osallistunut jäärata- sekä asfalttiratakilpailuihin. Hänen yrityksensä Kaasutinexpertti Oy on maahantuonut muun muassa kilpa-autojen osia suomalaisille autourheilijoille jo vuodesta 1977.

Isosetä Hannu Krohn on kuulunut 1960–1980-luvuilla sekä jää- että asfalttiratojen vakiokalustoon. Parhaimpina saavutuksina voi mainita mm. rata-ajon SM-hopean.

Isä Pera Kurki-Suonio on kilpaillut 1980-luvulta aina vuoteen 2000 saakka lähinnä rata-autoilla. Hän on kilpaillut muun muassa seuraavissa luokissa: Mini-tonni, Ryhmä 5, Super Saloon, Formula Ford, Ryhmä A, Formula 4 sekä Sport 2000. Parhaimpina saavutuksina mainittakoon mm. 2 x SM-hopeaa ja 2 x SM-pronssia.

Pera on osallistunut myös kansainvälisiin kilpailuihin vuosina 1985-1991 kilpaillen muun muassa Mika Saloa ja Mika Häkkistä vastaan. Kansainvälisiltä kilpailuvuosilta parhaina tuloksina voisi mainita voiton Formula Ford -luokassa Zandwoortissa vuonna 1987, EM-kilpailun viidennen sijan vuonna 1988, PM-kilpailun neljännen sijan vuonna 1988 ja seuraavana vuonna PM 5.sija. Myös jäärata- ja rallikilpailut ovat kuuluneet Peran kilpauran eri vaiheisiin. Vuosina 1989-1991 Peralla oli oma Formula Ford -talli, joka kilpaili Keski-Euroopassa ja Skandinaviassa. Näiltä vuosilta tiimi saavutti useamman mitalin eri kuljettajien voimin.