Jenni_WEB 

Nimi:                      Jenni Kurki-Suonio

Syntymäaika:       3. toukokuuta 1989

Syntymäpaikka:   Nurmijärvi, Finland

Sähköposti:         krohn.jenni@gmail.com


Lataa tästä virallinen ansioluetteloni:

Curriculum vitae_PDF

 

 

ANSIOLUETTELO

Koulutus

  • LUT University (2019-2021) – M.Sc student in Environmental Technology
    – Sustainability Science and Solutions (minoring Renewable Energy and Energy Efficiency)
  • Metropolia ammattikorkeakoulu (2008-2012) – AUTOSÄHKÖINSINÖÖRI
    – Mukana oppilaitoksen Formula Student -projektissa (2008-2011)
  • Mäkelänrinteen lukio (2005-2008) – Ylioppilas (kaksoistutkinto)
  • Heltech Haaga ammattikoulu (2005-2008) – Autoasentaja (kaksoistutkinto)

 

Työkokemus

Seikkailijatar (2018-2019)

Sapattivuosi. Menneisyyden peilaamista ja tulevaisuuden suunnittelua leirinuotioiden äärellä. Elämästä ja luonnosta nauttimista, jokien ja järvien äärellä kalojen kyttäillyä, revontulten metsästystä. Seikkailuja Suomen ja pohjoismaiden erämaissa. Hetkessä elämistä eikä huomisesta huolehtimista. Rohkeutta olla hetken hyödytön. Oravanpyörästä irtautuminen. Lapissa ammattisafarituristina.

Jaguar Land Rover – Strategia-insinööri (2017-2018)

Vuoden ajan toimin voimansiirtopuolen strategia-insinöörinä, vastuualueinani sähkö- ja urheiluautot, jotka tulevat markkinoille vuosina 2022-2026. Olin mukana kehittämässä myös akkujen ja sähkömoottorien tulevaisuuden strategiaa.

Toimin tiimimme pääsidoshenkilönä useiden eri tiimien välillä neuvotellen, tutkien ja selvittäen tulevaisuuden ajoneuvojen ongelmia ja rajoitteita, sekä analysoiden ja määrittäen parhaita teknisiä ratkaisuja ja kokoonpanoja tulevaisuuden tuotteisiin.

Tehtäviini kuuluivat tulevaisuuden trendien tutkiminen ja analysointi, tekniikan kehittymisen ja sen kykeneväisyyden arviointi ja ennustaminen, voimansiirtostrategian vertailu kilpailijoihin ja tulevaisuuden tarjontaan. Näiden kaiken pohjalta keräsin dataa ja todisteita tueksi suunnittelulle ja strategisten ratkaisujen tekemiseksi.

Näiden tehtävien lisäksi vastuullani oli prosessien ja proseduurien kehittäminen ja tehostaminen, yhteistyön parantaminen eri tiimien ja sidosryhmien välillä sekä dokumentoinnin ja todisteiden kerääminen ja esittäminen johtoportaalle.

Jaguar Land Rover – Projekti-insinööri (2015-2017)

Kahden vuoden ajan toimin sähkö- ja hybridiautojen osastolla projekti-insinöörinä. Tiimi oli uusien haasteiden edessä, kun uusia automalleja oli saatava tavallista nopeammin markkinoille (vielä sähkökäyttöisinä) ja uusia toimintoja sekä lisävarusteita oli oltava kuluttajille enemmän tarjolla. Minut palkattiin tiimiin koordinoimaan työtehtäviä ja ihmisiä, suunnittelemaan uusien toimintojen kehitysaskelia yhdessä tiiminjäsenten kanssa ja koordinoimaan toimintojen julkaisuaikataulua ajoneuvon ohjainlaitteisiin.

Roolini laajeni ensimmäisen vuoden jälkeen prosessien ja proseduurien kehittämiseen, sillä tiimin jäsenteni lukumäärä kolminkertaistui ja uuden tekniikan kehittäminen loi haasteita.

Toimin tiimin ongelmien ratkaisijana ja uusien toimintatapojen kehittäjänä, mutta myös eri sidosryhmien välikätenä, jonka tehtävänä oli tuoda oikeat ihmiset yhteen oikeaan aikaan ongelmien ratkomiseksi. Tehtäviini kuului myös ongelmien ja haasteiden ennakointi ja niistä raportointi.

Tuulilasi (2014-2015)

Ennen Englantiin muuttoa olin mukana kehittämässä Tuulilasi-lehden tulevaisuuden strategiaa ja brändiä, samalla toimien uuden tulevaisuusosaston tuottajana. Lehden uudistusprosessissa ennätin olla mukana kuuden kuukauden ajan, ennenkuin työni Jaguar Land Roverilla alkoivat.

Projekti oli mielenkiintoinen ja intensiivinen; kuinka vanhasta voidaan rakentaa uutta menestyvää liiketoimintaa ja media-alan brändiä. Uudistimme lehden kokonaan: ulkoasun, juttutyypit ja kerrontatavat. Lisäksi uudistimme nettisivut ja siellä julkaistavan sisällön, sekä aloitimme uuden tyyppisten videoiden tuottamisen. Ossi Oikarinen ja Mikko Hirvonen olivat videoiden keulahahmoja (minua ei lopulta koskaan saatu kameran eteen, vaikka niin oli tarkoitus.)

Tulevaisuusosaston tuottajan tehtäviini kuului sisällön suunnittelua ja tuottamista sekä uusien avustajien rekrytointia ja kouluttamista. Tuotin uudistettuun lehteen tarinoita tulevaisuuden liikkumisesta ja autoteollisuuden muutoksista, tekniikan kehittymisestä ja toiminnasta tänä päivänä. Kirjoitin myös kolumnia lehden sivuilla.

Tekniikan Maailma – toimittaja ja autotestaaja (2010-2014)

Toimin Tekniikan Maailman avustajana opintojeni ohella vuodesta 2010 lähtien. Opintojeni loppusuoralla työskentelin Tekniikan Maailmalla yhä aktiivisemmin ja tein muun muassa opinnäytetyöni sinne keväällä 2012.

Aiheena oli sähköautojen mittaus Tekniikan Maailman koeajo -artikkelissa (Lataa opinnäytetyö_PDF).

Ammattikorkeakoulusta valmistuttuani aloitin työt lehden vakituisena avustajana, toimien autotestaajana ja toimittajana. Olen kirjoittanut muun muassa sähköautoista ja niiden latauksesta kotitalouksissa, moderneista akustoista, ajoneuvoista ja niiden testaamisesta, tieliikennepelastamisesta ja mitä erikoisemmista kulkuvälineistä.

Toimintani naisautotoimittajana herätti myös kansainvälistä huomiota; keväällä 2013 minut kutsuttiin Womens World Car of the Year -yhdistyksen toimintaan mukaan. Kyseessä on kansainvälinen naisautotoimittajien järjestö, jossa vuosittain valitaan eri kategorioissa naisten vuoden auto. Olen ensimmäinen suomalainen naistoimittaja, kuka on päässyt osalliseksi järjestön toimintaan.

Toimittajana ollessani kuuluin myös Auto- ja Liikennetoimittajien yhdistyksen hallitukseen (AuLi Ry).

Metropolia Motorsport (2008-2011)

Insinööriopintojeni ohella olin mukana koulun Formula Student -projektissa (Formula SAE), jossa opiskelijat itse suunnittelevat ja rakentavat formula-tyyppisiä kilpa-autoja. Formula Student on maailmanlaajuinen yliopistojen ja korkeakoulujen välinen kilpasarja, jossa kilpaillaan neljän eri ajo-osion lisäksi ajoneuvon valmistuksen kustannustehokkuudesta, markkinoinnista sekä suunnittelusta. Projekti vastaa pienen yrityksen pyörittämistä, ja sen vetovastuu on kokonaan tiimissä mukana olevilla opiskelijoilla.

Ensimmäisenä projektivuotenani olin mukana alustan ja sähköjen suunnittelussa, toisena vuotena olin elektroniikkapäällikkö ja viimeisenä projektivuotenani toimin tiimipäällikkönä.

Projektissa mukana ollessani sain käytännössä soveltaa tunnilla opittuja asioita, mikä oli ensiarvoisen tärkeää autosähköinsinööriopiskelijalle. Elektroniikkavastaavana sain kokemusta muun muassa auton sähköjärjestelmien suunnittelusta ja rakentamisesta, tiedonkeruujärjestelmän (Motec), Catia 3D-mallinnusohjelman ja sähköpiirien suunnitteluohjelmien käytöstä.

Kolmantena tiimivuotenani toimin yli 25 nuoren miehen esimiehenä. Tiimipäällikkönä ollessani opin tärkeitä taitoja tiimin johtamisesta, kokouksien ja palaverien vetämisestä, organisoinnista, aikataulujen suunnittelusta ja ylläpidosta, markkinoinnista ja viestinnästä. Kolmen vuoden aikana sain myös erittäin hyvän kokonaisvaltaisen kuvan ajoneuvojen kehittämisestä, suunnittelusta, rakentamisesta ja testaustoiminnasta.

Projektissa mukana olo on ehdottomasti yksi elämäni hienoimpia ja arvokkaimpia kokemuksia.

Tutustu tiimin historiaan ja sen nykyiseen toimintaan: www.metropolia-motorsport.fi

Autoracing (3kk, 2009)

Ensimmäisen ammattikorkeakouluvuoteni jälkeen olin kesätöissä Lauttasaaressa Autoracingissa varuste- ja varaosamyyjänä kilpa-autoilun ja Formula-projektin ohella. Työnkuvaani kuului asiakaspalvelu sekä kasvotusten että puhelimitse, autotarvikkeiden ja -varaosien sekä autourheiluvarusteiden myynti.

Carlin Motosrpot (England 2006-2007)

Olen hankkinut työkokemusta myös ulkomailta ollessani vain 16-vuotias. Kaksoistutkintoa suorittaessani olin työharjoittelussa Englantilaisessa kilpa-autotiimissä (www.carlin.co.uk). Työharjoittelujaksot jakautuivat muutamaan osaan; yhteensä vietin aikaani Englannissa kuuden kuukauden ajan toimien mekaanikkona esimerkiksi Sebastian Vettelin Formula Renault 3,5 World Series -autolle. Lisäksi pääsin harjoittamaan kilpa-automekaanikon taitojani Formula BMW ja Formula Renault 2000 -luokan autojen kanssa.

Olen myös suorittanut Suomessa järjestettävän kilpa-automekaanikkokoulutuksen ammattikorkeakouluopintojeni ohella (2008-2009). Koulutus oli Suomalaisen autourheilun kattojärjestelmän eli AKK-motorsportin järjestämä.

Carbex Oy (2000-2008)

Yrittäjäperheessä kasvaminen on mahdollistanut töiden tekemisen nuoresta lähtien. Koulujeni kesälomat olen viettänyt suurimmalta osalta Tattarisuon mikroautoradalla ja Ahveniston moottoriradalla. Olemme perheeni kanssa pyörittäneet vuosina 2000-2004 Helsingissä sijaitsevaa Tattarisuon mikroautorataa ja vuodesta 2005 lähtien Hämeenlinnassa sijaitsevaa Ahveniston moottorirataa. Nämä kesätyöt ovat mahdollistaneet monipuolisen työkokemuksen hankkimisen, esimerkiksi asiakaspalvelussa, ajoneuvojen ja radan ylläpito- sekä kunnostustöiden parissa.