Historia  Saavutukset  Taustatietoja  Kilpailupäiväkirjat Galleria

 

Ensikosketuksen autourheiluun olen saanut seitsemänvuotiaana, jolloin isäni vei minut ja pikkuveljeni ajamaan mikroautolla. Laji vei kokonaan sydämeni; rakastuin vauhdin hurmaan, sekä jatkuvaan oppimisen ja kehittymisen mahdollisuuteen. Aktiivisen kilpa-autourani lopetin vuonna 2010, jolloin ajoin viimeisen kauteni Legends -luokan autolla.

Kilpa-autoilu on kasvattanut minua ihmisenä paljon. Olen ollut onnekas, kun olen saanut mahdollisuuden harrastaa autourheilua yhdessä perheeni kanssa. Olen matkustanut ympäri Eurooppaa ja tutustunut matkan varrella erittäin mielenkiintoisiin persooniin. Yhteistyökumppaneita hankkiessani olen oppinut rakentamaan media- ja yhteistyösuhteita, sekä paineen- ja stressinsietokykyni on kehittynyt ääriolosuhteissa.

Kullanarvoisen kokemuksen lisäksi olen myös menestynyt lajini parissa erittäin hyvin. Muun muassa vuonna 2004 minut noteerattiin Pohjoismaiden nopeimpana naispuolisena karting-kuljettajana sekä minut palkittiin virallisesti Suomen parhaana naispuolisena autourheilijana.

Kuusitoistavuotiaana ajoin ensimmäisen kilpailukauteni isomman luokan rata-autoilla. Kilpailukaudella 2005 harjoittelin ajamista Formula Fordilla, ja jo seuraavana vuonna menopeliksi vaihtui Legends-luokan auto. Seuraavat viisi kautta ajoin Suomen suurimassa ja kovatasoisimmassa rata-ajoluokassa, menestyen hyvin lähes 50 kilpakuljettajan joukossa.

Koulunkäynti on ollut minulle aina tärkeää ja opiskelinkin erittäin ahkerasti kilpa-autoilun ohella. Vuosina 2005-2008 suoritin lukion ja ammattikoulun. Heti kaksoistutkinnon suoritettuani aloitin ammattikorkeakouluopinnot Metropoliassa, josta valmistuin autosähköinsinööriksi keväällä 2012.

Ilman autourheiluhistoriaani en olisi elämäni aikana saanut kerättyä näin monipuolista ja arvokasta kokemusta ihmisistä, tekniikasta ja uusista asioista. Autourheilu on ollut perheemme yhdistävä tekijä ja olenkin kiitollinen isälleni, joka on mahdollistanut autourheilun harrastamisen. Hän antoi lapsilleen suunnan elämässä ja mahdollisuuden kehittyä ihmisenä ääriolosuhteissa; haastavassa ammattiurheilijaympäristössä.