Kutsu Englantiin – Jaguar Land Roverille

Posted ago by Jenni Krohn

Sain Elokuussa sähköpostia Englannista; olenko mahdollisesti vapaana työmarkkinoilla ja kiinnostaisiko työskentely Jaguar Land Roverin tehtaalla?

Kuin salama kirkkaana taivaalta, ajatukset selkeytyivät ja tulevaisuudelle oli asetettu taas uusi suunta. Seuraava tavoite oli tehdä tuosta kysymyksestä totta, muuttaa ulkomaille ja aloittaa työskentely autotehtaassa.

Muutamien puhelinhaastatteluiden ja sähköpostien vaihdon jälkeen päätimme yhdessä puolisoni Antin kanssa muuttaa Englantiin. Antin työkuviot Englannissa varmistuivat lokakuun lopulla ja uusien haasteiden parissa on tarkoitus aloittaa jo tammikuussa. Minulla matkaan tuli mutta – pieni välihaaste. Minua pyydettiin mukaan kehittämään Tuulilasi-lehden tulevaisuuden strategiaa sekä tarjottiin lehden tulevaisuusosaston tuottajan paikkaa.

Otin työhaasteen vastaan, mutta en kuitenkaan haudannut haaveita JLR:llä työskentelystä ja ulkomaille muutosta. Ja olihan toinen puoliskoni pakkaamassa jo laukkuja Englantiin muuttoa varten! Ennen sopimuksen kirjoittamista ja uusien haasteiden aloittamista Tuulilasilla sovimme, että olen lehden uudistamisprojektissa mukana ja tukena projektin ensimmäiset kuukaudet. Englannista käsin sitten teen kirjoitustöitä freelance-pohjalta niin kauan, ennen kuin paikka Jaguar Land Roverilta on totta.

Muuttopäivä Englantiin on 28.2.2015

Älyliikenteen pariin

Posted ago by Jenni Krohn

Huilitauko on osittain ohi ja uusia työhaasteita haetaan.

Muutamassa kuukaudessa ajatukset ja kiinnostuksen kohteet ovat selkiytyneet, joten nyt vain peukut ja varpaat pystyyn, että seuraava “unelma” työpaikka löytyisi (ja vielä saisin sen).

Haluan olla mukana edistämässä ja kehittämässä liikenteen sähköistymistä sekä älyliikennettä. Toivoisin pääseväni mukaan johonkin mielenkiintoiseen sähköisen liikenteen projektiin joko täällä Suomessa tai sitten ulkomailla. Tällä hetkellä varteenotettavampi vaihtoehto on ulkomaille lähtö, sillä Suomessa asiat tuntuvat junnaavan paikallaan sähköautojen osalta: tutkimuksia tulevaisuuden suhteen on tehty jo vaikka kuinka monta, mutta käytännössä asioita ei juurikaan tehdä. Suunittelupöydän äärestä on pitkä matka käytäntöön…

Minua kiinnostaa myös startup-yritysten maailma. Toimeliaana ja aikaansaavana ihmisenä olisin hyvä lisä aloittelevan yrityksen tukijoukkoihin. Kovinkaan montaa sähköiseen liikenteeseen tai älyliikenteeseen keskittyvää startaup-yritystä ei ole sattunut silmääni, mutta jos joku moisen tietää, saapi huikata! Täältä löytyy tekijä.

Jos mikään edellämainituista ei tässä kohtaa onnistu, ehkä löydän itseni jostain uusien ja täysin tuntemattomien aihealueiden parista?

Olisi hauskaa löytää myös uusi näköalapaikka autoteollisuuden tutkailuun: katselukulmaa muuttamalla mielenkiintokin saattaa taas herätä?

Moottori-lehden bloggaaja

Posted ago by Jenni Krohn

Aloitan Moottori-lehden verkkosivustolla uutena blogistina.  Ohessa ote ensimmäisestä julkaisusta, jossa olen rajannut aihealueeni seuraavasti:

“Olen kiinnostunut tulevaisuuden tekniikasta ja seuraan mielenkiinnolla, mihin suuntaan autot ja autoteollisuus tulevien vuosikymmenien aikana kehittyvät ja miten ihminen mukautuu uuden teknologian käyttäjäksi. Blogissani käsittelen sähköisen liikenteen nykyistä tilannetta ja sen tulevaisuutta, uusia teknologioita ja ilmiöitä, sekä ihmisiä ja heidän suhtautumistaan muutoksiin.”

Olen uudesta “aluevaltauksesta” innoissani ja aionkin haastaa itseni kirjoittajana kokeilemaan uusia tyylilajeja. Kirjoittaminen on tärkeä harrastukseni, ja pidän muutenkin asioiden pohtimisesta ja tutkimisesta. Blogin kirjoittaminen on hyvä mahdollisuus pitää harrastusta yllä, ja jos vielä onnistun tuottamaan mielenkiintoisia ja kantaaottavia julkaisuja, olen ylittänyt itseni.

Ensimmäinen blogini julkaistaan 6.6.2014 osoitteessa: www.moottori.fi/author/jenni/

Uusiin haasteisiin

Posted ago by Jenni Krohn

Nyt on tullut aika pysähtyä ja lataa akkuja.  On tullut aika pohtia, mitä haluan seuraavaksi tehdä ja mitä mahdollisesti tulevaisuudelta haluan.

Niin harmilliselta kuin tämä tuntukaan, on pakko myöntää ääneen, että on tullut aika ottaa tauko ajoneuvoista. Tai ottaa ainakin etäisempi suhde moottori-ajoneuvoihin…. Asian ääneen sanominen tuntuu harmilliselta, sillä minusta tuntuu, että vuosien varrella autojen parissa hankittu kokemus valuu nyt hukkaan.

Eihän tietenkään kokemus hukkaan valu, sillä tehtyä ei saa tekemättömäksi. Harmittaa vain sanoa ääneen, että omat mielenkiinnon kohteet ovat muuttuneet, ainakin hetkeksi. Toisaalta olen iloinen tästä kyllästymisen tunteesta, sillä saan mahdollisuuden kokeilla jotain aivan uutta!

Sanoin itseni irti Tekniikan Maailman vakituisen avustajan työsuhteesta huhtikuussa. Hirveä, mutta myös vapauttava tunne: nyt on siis vihdoinkin aika ja mahdollisuus kohdata omat halut ja mielikuvat tulevaisuudesta.

Huilaan nyt muutaman kuukauden kesästä nauttien. Tutkailen maailmaa ja itseäni. Työnhaun aloitan vasta heinä-elokuussa, sillä en aio hätäillä asian suhteen. Haluan olla hyvin perillä siitä, minkälaisia työpaikkoja on tarjolla ja mitä maailmalla tällä hetkellä tapahtuu. Missä kannattaisi olla mukana?

Luotan siihen, että työtä tekevälle aina löytyy töitä. Saan onneksi jatkaa myös freelance-toimittajana, joten senkään puolesta ei tarvitse hätäillä uuden työpaikan puolesta.

Rentouttavaa kesää!